Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teror USA

Rok 1938. Málokdo ví (a nemluvilo se o tom ani v období socialismu), že v neblahé Mnichovské zradě, která měla tak katastrofální následky, byla angažována USA - Anglie a Francie dostaly příkaz z USA, aby dohodu podepsaly.

2. světová válka - proč USA včas neotevřely tzv. druhou frontu? Včasný vstup USA do války proti fašistickému Německu mohl válku nejen zkrátit, ale i snížit počet obětí. Je na to jen jediné vysvětlení - v zájmu USA bylo, aby Sovětský svaz utrpěl co největší škody, na životech i na majetku. A jak by asi jednaly USA, kdyby zásluhou SSSR nedošlo ke zvratu k válce, kdyby nebyl ubráněn Stalingrad, Leningrad, Moskva, kdyby Německo nebylo rozdrceno v bitvě u Kurska? Ke komu by se přidaly? Nepochybně k Německu!

V srpnu roku 1945 svrhly USA na příkaz prezidenta Trumana atomové pumy na města Hirošimu a Nagasaki. Výsledek - desetitisíce mrtvých okamžitě, zamoření radioaktivitou. Na následky výbuchu umírají lidé dodnes. Tento hrůzný zločin, jeden z nejděsivějších v dějinách civilizace, spáchaly USA v době, kdy již bylo o výsledku války rozhodnuto. Proč tak učinily? Samozřejmě že se jednalo o demonstraci síly. Měl tak být dán signál Sovětskému svazu, kdo je na planetě pánem.

V roce 1945, tedy v době, kdy byla válka rozhodnuta, bombardovaly USA průmyslová centra v Československu - například Plzeň, Prahu, Zlín, Ústí nad Labem a mnoho dalších. Proč? Likvidace konkurence!

V roce 1950 Američané vtrhli do Koreje spolu s 15 spojeneckými zeměmi, celkově o 1 000 tanků, 1 600 letadel, 200 lodí a 1 000 000 vojáků. USA měla v úmyslu upevnit své postavení ve východní Asii a získat vhodné nástupiště proti Číně a sovětskému Dálnému východu. V této válce padlo přibližně 1 100 000 mužů na straně interventů. Ztráty KLDR jsou odhadovány na 520 000, Číny na 900 000 a civilního obyvatelstva KLDR asi na 1 milión lidí. V agresi proti KLDR bylo použito v masově reaktivního letectva, vrtulníků, zbraní hromadného ničení - napalmu a biologických zbraní. Biologických zbraní bylo poprvé použito v listopadu 1951, od počátku roku 1952 do konce války bylo zjištěno téměř 3 000 případů rozšiřování bakterií. V roce 1950 se schylovalo i k použití jaderných zbraní. Tomu bylo naštěstí zabráněno v důsledku výrazného veřejné mínění, rozhodného stanoviska SSSR. Protestovalo dokonce i 100 labouristických poslanců ve Velké Británii. V této válce byla plně odhalena agresivita USA a jejich cíle - získání ekonomické a politické převahy nad celým světem, a to za použití jakýchkoli prostředků.

V roce 1953 uskutečnily USA převrat v Iránu, vše v režii neblaze proslulé CIA. Byla svržena nepohodlná Mosantecova vláda.

V roce 1954 provedli Američané vojenskou intervenci do Guatemaly, svrhli Arbensovu vládu a nastolili fašistickou diktaturu.

V roce 1958 se Američané vylodili v Libanonu a okupovali Bejrút, letiště, přístavy a nejdůležitější železniční uzle v zemi.

V roce 1960 se USA pokusily zavraždit na příkaz prezidenta Eisenhowera konžského národního vůdce Patrice Loumoumba.

V roce 1961 USA přepadly Kubu s podporou vojenského letectva. Hrdinný národ však během 72 hodin v tvrdém boji v Zátoce Sviní Američany porazil. Byla to první porážka amerického imperialismu na americkém kontinentu.

V roce 1964 zahájily USA genocidní válku proti Vietnamu. Bojovalo tu 1 600 000 amerických vojáků, USA zde neváhaly použít biologické a chemické zbraně. I zde byli ale poraženi.

V roce Američané stříleli do mírové demonstrace v Panamě - demonstranti požadovali návrat Panamského kanálu do jejich vlastnictví.

21. 4. 1967 byl za podpory USA uskutečněn vojenský převrat v Řecku.

V roce 1967, se Američané spolu s zúčastnili šestidenní války Izraele proti arabskému lidu.

Roku 1973 zavraždil Augusto Pinochet, samozřejmě za podpory CIA, demokraticky zvoleného prezidenta Allendeho a nastolil fašistickou diktaturu.

V roce 1974 byl proveden státní převrat na Kypru. Turecké jednotky obsadily 40% kyperského území. Vše v režii USA.

V roce 1978 se vojenské síly USA zúčastnily invaze, Izraele v Libanonu.

V roce 1981 Američané bombardovali Libyi a pokusili se zavraždit prezidenta Kadáffího. Další agrese proti Libyi následovaly.

1983 - svět stál vinou USA (ne poprvé) na kraji jaderné války. Jimmyho Cartera vystřídal na trůnu Ronald Reagan, který ihned na počátku své smutné kariéry pronesl provokativní projev, ve kterém prohlásil SSSR za říši zla a vyhlásil program hvězdných válek, který stál biliony dolarů. Prudce stouplo mezinárodní napětí a SSSR samozřejmě musel reagovat posílením své bezpečnosti. K dalšímu zvýšení napětí došlo po provokativním porušení výsostného území SSSR nad Beringovým mořem. Reagan opět ostře vystupoval proti Sovětskému svazu. 3. 11. 1983 uspořádaly USA a NATO provokativní cvičení v Belgii, při kterém mělo být vypuštěno na cíle v SSSR, ČSSR, NDR a PLR 350 virtuálních raket s jadernou náloží. Sovětské velení dále již nemohlo věřit prohlašování USA a NATO o tom, že se jedná o cvičení. Např. Hitlerův plán Barbarossa v roce 1941 byl deklarován také jako cvičení. Jak tehdy vše dopadlo je známo. Po provokaci v Belgii byly sovětské ozbrojené síly uvedeny do 1. stupně bojové pohotovosti.

V roce 1991 Američané zaútočili na Irák pod záminkou "osvobození" Kuvajtu.

V roce 1992 provedly USA se spojenci NATO intervenci v Somálsku.

V roce 1994 zahájilo NATO, jehož jsou USA členem, bombardování Srbska, které obvily z odpovědnosti za krizi v oblasti. Následuje spousta vražedných raketových útoků v jménu tzv. humanitární pomoci kosovským Albáncům.

11. 9. 2001 - kdy se konečně dozvíme pravdu u zničení dvou mrakodrapů v USA? Verzi o leteckém útoku Bin Ládina dnes může věřit jen velmi naivní člověk. V celé záležitosti existuje veliké množství neobyčejně zarážejících a podivuhodných skutečností. Na tomto místě tuto rozsáhlou problematiku nelze rozebírat a zájemce odkazujeme na tyto adresy:

http://neuf.neuf.sblog.cz/911
http://video.google.com/videoplay?docid=2856557841553891683&
http://911weknow.com/

Jisté je však jedno: Tato katastrofa perfektně posloužila jako záminka pro jakýsi boj proti terorismu, v jehož čele stojí největší terorista všech dob G. Bush. Ten definoval tzv. osu zla, do které zařadil všechny státy, které jsou nepohodlné USA v šíření jeho světovlády. Tyto státy napadá vojensky a vyhlašuje na ně ekonomické embargo. Posloužila jako záminka pro tzv. preventivní údery proti těmto státům. Takovému nesmyslu, že např. KLDR napadne USA, nemůže věřit snad ani naprostý idiot. A nevěří tomu pochopitelně ani Jiří Křoví, který má nižší IQ než nejchytřejší opice. Už vůbec ne generálové americké armády.

V roce 2001 přepadly USA Afghánistán. Jako záminka byla použita katastrofa zničení dvou mrakodrapů.Vše ve jménu tzv. boje proti terorismu.

V roce 2002 zahájily USA další válku v Iráku. Opět pod záminkou tzv. boje proti terorismu, rozuměj tedy o ropu.

Rok 2008 - USA se snaží už několik let za pomoci vládních lokajů ČR a Polska instalovat v těchto zemích další vojenské základny, do ČR radarovou a do Polska raketovou, a to proti vůli drtivé většiny obyvatelstva. Jako záminka jim opět slouží tzv. boj proti terorismu a do absurdu tento nesmysl vybičovaly ještě žvásty o ochraně těchto zemí!!! Jedná se pochopitelně o špionáž Ruské Federace, ale i o úmyslné zvyšování mezinárodního napětí, o zvyšování zisků zbrojních monopolů, o narušení jednoty mezi státy Evropské unie, protože USA nemůže jednotnou EU potřebovat. Na další faktory, například o ekologické a zdravotní vlivy, které by přesahovaly hranice našeho státu, USA nehledí. Jde přece o jejich zisky!

2008 - G. Bush vetoval zákon, který měl zakázat mučení.

USA zosnovaly prostřednictvím CIA více než 600 atentátů na Fidela Castra.

Zločinům proti Kubě se věnujeme na jiném místě.

Všechny zločiny Spojených států amerických již asi nikdo nezdokumentuje a kdo chce, jistě najde bezpočet dalších. Vše, co se děje v kultu dolaru, v zájmu ovládnutí ropných a surovinových ložisek, zbrojních koncernů, v touze po získání levné pracovní síly, potřebě zbavit se zastaralých zbraní, v touze po moci, je maskováno, zdůvodňováno a nazýváno humanitární pomocí, osvobozením jiných národů, úsilím o demokracii, nejnověji bojem proti terorismu. Je toto snad nejvyšší demokracie???